Wat zijn de meest gebruikte tools om op afstand contact te maken?

Monique van der Velden heeft ze voor je op een rijtje gezet. Het enige wat je nodig hebt is een desktop of laptop met camera en stabiel internet. En eventueel een microfoon.

Whereby

Met Whereby kun je eenvoudig – zonder installatie van een programma – met een groep videobellen (maximaal 4 personen; meerdere personen is mogelijk maar kost geld). Je hoeft hiervoor niet in te loggen of een account aan te maken. Je naam invullen is voldoende.

Via Whereby maak je een soort digitale kamer aan. De link naar deze kamer (URL) deel je met degenen waarmee je wilt videobellen. Wanneer deze mensen op de uitnodigingslink klikken komen ze binnen in je digitale kamer. Je kunt dan direct beginnen met vergaderen.

Hier ga je naar Whereby.com >

Skype

Gratis tool om te beeldbellen. Naast de videochat kun je ook een typechat openen. Dit geeft je de mogelijkheid om tijdens het videobellen aantekeningen te maken.

Je moet Skype downloaden en installeren op je computer. Daarna maak je een account aan. Degene(n) met wie je belt moet(en) ook een Skype-account hebben. Je kunt met maximaal 50 tegelijkertijd skypen.

Hier ga je naar Skype >

Zoom

Dit is een ideale tool om met maximaal 100 personen tegelijkertijd te videobellen. Het wordt veel gebruikt door bedrijven. Zonder account, met video en audiofunctionaliteiten. Je kunt het gesprek ook opnemen.

Je kunt maximaal 40 minuten via Zoom bellen. Je kunt je computerscherm delen met de andere deelnemers. Zo kun je bijvoorbeeld een presentatie laten zien. Oof een document in Excel of Word doornemen.

Hier ga je naar Zoom >

Microsoft Teams

Met deze tool kun je niet alleen videobellen, maar ook chatten, vergaderen en bestanden delen. Een groepschat kun je met 1 klik omzetten naar een videogesprek.

Hier ga je naar Microsoft Teams >

Hangouts Meet (Google)

Om gebruik te maken van Hangouts Meet heb je een Google-account nodig. Vergaderingen worden automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Je kunt dan makkelijk switchen tussen je computer, laptop of telefoon.

Hier ga je naar Hangouts Meet >

Whatsapp & Facetime

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om te beeldbellen via Whatsapp (maximaal 4 personen). Mocht je in het bezit zijn van Iphone dan kun je ook Facetimen (maximaal 32 personen).